top of page

Facebook-markkinoinnin hyödyt B2B-yrityksille

Facebook B2B-markkinoinnissa?

Vaikka Facebookia pidetään usein B2C-markkinoinnin työkaluna, sen käyttäjäkunta ja ominaisuudet tarjoavat merkittäviä etuja myös B2B-markkinoinnille. Facebookilla on huikeat 2.93 miljardia päivittäistä aktiivista käyttäjää, ja 54.9% käyttäjistä pitää sitä ensisijaisena alustanaan brändien tutkimiseen. Suomessa Facebookilla on 2,5 miljoonaa aktiivista käyttäjää (Lähde: Datareportal.com) Tämä tekee Facebookista korvaamattoman alustan B2B-yrityksille, joiden tavoitteena on lisätä tietoisuutta, generoida liidejä ja syventämään asiakassuhteita. Facebook-markkinoinnin kustannustehokkuus

Facebook-mainonta tarjoaa kustannustehokkaan tavan testata markkinointiviestejä ja kasvattaa tietoisuutta. Sen laajan käyttäjäkunnan ansiosta yritykset voivat tavoittaa suuren yleisön pienellä budjetilla. Facebookin mainosalusta mahdollistaa tarkan kohdennuksen, mikä tekee jokaisesta mainosbudjetin käytetystä eurosta tehokkaamman.

Liidien laadun parantaminen Facebook-markkinoinnilla

Facebookin tarjoama tarkka kohderyhmäsegmentointi antaa B2B-yrityksille mahdollisuuden kohdistaa viestinsä tarkasti juuri haluamalleen kohderyhmälle.

Tässä muutama vinkki juuri b2b puolen mainonnan kohdennukseen:

  1. Demograafinen kohdennus: Ikä, sukupuoli, koulutustaso ja muut perustiedot.

  2. Maantieteellinen kohdennus: Kohdista mainoksia tietyille alueille, kuten kaupungeille, maakunnille tai määritellyille etäisyyksille.

  3. Kiinnostuksen kohteet: Kohdenna ihmisiä heidän kiinnostustensa, kuten harrastusten tai toimialojen perusteella.

  4. Käyttäytymiseen perustuva kohdennus: Online-ostokäyttäytyminen, laitteen käyttö tai matkustustottumukset.

  5. Yhteyksiin perustuva kohdennus: Tavoita ihmiset, jotka ovat jo yhteydessä brändiisi, kuten sivustosi tykkääjät tai asiakkaasi.

  6. Mukautetut yleisöt: Luo yleisöjä asiakastietokannoistasi, verkkosivuston vierailijoista tai sovelluksesi käyttäjistä.

  7. Samankaltaiset yleisöt: Luo yleisöjä, jotka muistuttavat nykyisiä asiakkaitasi tai muuta kohderyhmääsi.

  8. Remarketing: Tavoita ihmiset, jotka ovat aiemmin vuorovaikuttaneet sisältösi kanssa.

  9. Kohdennus työnimikkeen mukaan: Kohdista mainoksia henkilöille, jotka ovat ilmoittaneet tietyt työnimikkeet profiileissaan.

  10. Kohdennus yrityksen mukaan: Kohdista mainoksia henkilöille, jotka työskentelevät tietyissä yrityksissä.

Primaq auttaa asiakkaitaan luomaan kohdennettuja kampanjoita, jotka resonoivat juuri halutun kohdeyleisön kanssa.

Facebook-markkinointi


Asiakassuhteiden syventäminen Facebookissa

Yli 1.8 miljardia ihmistä käyttää Facebookin ryhmiä kuukausittain, tarjoten yrityksille mahdollisuuden ylläpitää suoraa ja merkityksellistä vuorovaikutusta asiakkaidensa kanssa. Facebookin yhteisölliset ominaisuudet, kuten ryhmät ja tapahtumat, tarjoavat hyvän alustan syventää jo olemassa olevia asiakassuhteita.


Data vetoaa B2B-päättäjiin

Facebook-markkinointi tarjoaa konkreettista dataa ja näyttöä investointien tuotoista. Analytiikkatyökalujen avulla yritykset voivat seurata kampanjoidensa suorituskykyä ja mukauttaa strategioitaan potentiaalisia yritysasiakkaita sitouttaviksi.

Räätälöity Facebook-markkinoinnin strategia

Jokaisen B2B-yrityksen tarpeet ovat ainutlaatuisia, ja siksi Primaq kehittää jokaiselle asiakkaalleen räätälöidyn Facebook-markkinoinnin strategian. Tämä yksilöllinen lähestymistapa varmistaa, että jokainen kampanja on suunniteltu tukemaan yrityksen erityisiä liiketoimintatavoitteita ja markkinointistrategiaa.

Haluatko hyödyntää Facebookin mahdollisuudet B2B-markkinoinnissa? Ota yhteyttä Primaqiin, ja keskustellaan siitä, kuinka voimme yhdessä rakentaa vahvemman B2B-markkinoinnin strategian, joka ei ainoastaan generoi liidejä, vaan luo pitkäaikaisia kumppanuuksia ja vahvistaa brändinne asemaa markkinoilla.


Facebook-markkinointiCommenti


bottom of page