top of page

Miksi liian mainosmainen sisältö ei toimi lyhytvideoissa?

Vuonna 2020 TikTok nousi maailman ladatuimmaksi sovellukseksi. Sen suosio ei perustu pelkästään viihteelliseen arvoon, vaan alusta tarjoaa myös tehokkaan väylän tavoittaa kuluttajia, jotka eivät välttämättä muutoin kiinnostuisi tietyistä tuotteista tai yrityksistä. TikTokin käyttäjät suhtautuvat yrityksiin pääsääntöisesti myönteisesti, mutta heidän huomionsa herättämiseksi tarvitaan enemmän kuin pelkkiä suoria mainoksia.

Mainosmainen sisältö vs. luovuus ja aitous lyhytvideoissa

TikTokin käyttäjät etsivät pääasiassa viihdyttävää ja opettavaista sisältöä. He haluavat nauttia alustalla vietetystä ajasta, joten liian suoraviivainen ja mainosmainen lähestymistapa ei yksinkertaisesti toimi. Aitous ja luovuus ovat avainasemassa, ja sisältö, joka herättää mielenkiinnon jo ensisekunneilla, pärjää parhaiten. Yritysten on tärkeää ymmärtää, että vaikka tuotteen tai palvelun esittely on tärkeää, se ei saa olla ainoa sisällön kulmakivi.

Vuorovaikutus ja osallistaminen lyhytvideoissa

TikTokissa menestyvät brändit ovat niitä, jotka osaavat vuorovaikuttaa yleisönsä kanssa luovasti ja kutsuvat heidät osallistumaan. Esimerkiksi haasteet, yhteistyöt suosittujen sisällöntuottajien kanssa ja jopa omien alkuperäiskappaleiden hyödyntäminen TikTok-tansseissa ovat tehokkaita keinoja luoda syvempi yhteys yleisöön. Näin brändit voivat rakentaa pitkäaikaista lojaalisuutta ilman, että sisältö tuntuu liian kaupalliselta.

Muista että alustat ovat erilaisia.

On myös tärkeää huomata, että menetelmät, jotka toimivat muilla sosiaalisen median alustoilla kuten Facebookissa ja Instagramissa, eivät välttämättä kanna hedelmää TikTokissa. Alustan luonne vaatii omaperäisyyttä ja mukautumista sen dynaamiseen ja viihteelliseen ympäristöön. Brändien onkin hyvä kokeilla uudenlaisia kulmia ja luoda sisältöä, joka resonoi TikTokin käyttäjien kanssa – sisältöä, joka on hauskaa, viihdyttävää ja ennen kaikkea aidosti kiinnostavaa.
Lyhytvideo


Esimerkkejä vältettävistä elementeistä lyhytvideoissa

Lyhytvideoiden suosio TikTokissa ja muilla alustoilla perustuu niiden kykyyn viihdyttää, opettaa tai tarjota arvoa katsojille nopeasti. Tässä muutamia esimerkkejä, mitä tulisi välttää luodessasi lyhytvideoita, jotta ne eivät tunnu liian mainosmaisilta ja vieraannuta yleisöä:

  1. Videon alku ja loppu brändin logolla: Vaikka brändäys on tärkeää, lyhytvideot eivät ole oikea paikka raskaille logoille esimerkiksi lyhytvideon alussa tai lopussa. Se voi tuntua liian pakotetulta ja mainosmaiselta, mikä voi karkottaa katsojat ennen kuin video edes alkaa. Lyhytvideoissa ensimmäiset sekunnit ovat kriittisiä katsojan huomion vangitsemiseksi, joten videon tulee aloittaa mielenkiintoisella sisällöllä heti.

  2. Myyntipuheen korostaminen: Videot, joissa henkilö tai ääni kehottaa jatkuvasti "osta tämä" , eivät yleensä uppoa katsojiin. Vaikka suoraan myyntiin tähtäävät viestit voivat olla tehokkaita tietyissä yhteyksissä, lyhytvideoiden kohdalla ne voivat tuntua tungettelevilta ja vähentää katsojan kiinnostusta. Tässäkin voi toki miettiä, miten myynnin saisi upotettua videoon humorisesti. ;)

  3. Yrityksen valmiit brändivideot / videopankit: Lyhytvideoihin tarkoittamattoman materiaalin, kuten pidempien mainosvideoiden tai muiden markkinointimateriaalien käyttö voi olla (ja usein onkin) haitallista, kun tavoitellaan aitoa ja sitouttavan sisällön tuottamista. Nämä valmiit materiaalit on usein suunniteltu toisenlaiseen yhteyteen / katselukokemukseen, eivätkä ne välttämättä toimi lyhytvideon aidossa ja nopeatempoisessa ympäristössä. Lyhytvideot vaativat ainutlaatuista, alustalle suunniteltua sisältöä, joka on kuvattu ja leikattu nimenomaan pikaiseen kulutukseen sopivaksi.

Kun suunnittelet ja tuotat lyhytvideoita, on tärkeää muistaa, että aitous ja katsojan arvostuksen ymmärtäminen ovat avainasemassa. Sisällön tulisi aina pyrkiä luomaan yhteys yleisöön tavalla, joka on sekä merkityksellinen että viihdyttävä. Lyhytvideoiden taustalla olisikin hyvä olla toimiva, suunniteltu strategia.


Summasummaarum: Liian mainosmainen sisältö saattaa kääntää kuluttajat pois, mutta rehellinen, aito ja mahdollisesti jopa osallistava sisältö voi muuttaa satunnaiset katsojat uskollisiksi asiakkaiksi.


Commentaires


bottom of page