Yksinkertainen muistilista toimivan somepäivityksen tekemiseen.

Olemme pyrkineet hyödyntämään nykytilannetta omien tietotaitojemme kehittämiseen. Nyt on aikaa lukea, osallistua webinaareihin ja sähköisiin työpajoihin – aihealueita ja sisältöä löytyy ehkä kattavammin kuin koskaan ennen! Tämän päiväisen webinaarityöpajan innoittamana kokosimme yksinkertaisen muistilistan, jota noudattamalla saa aikaan ytimekkään ja toimivan somepäivityksen:

  1. YKSI AIHE YTIMEKKÄÄSTI  käsittele yhdessä päivityksessä yhtä asiaa. Jos kerrottavaa on enemmän, tee useita päivityksiä. Monen asian kertominen samassa saa aikaan sekavan fiiliksen, eikä pääviesti jää kenenkään mieleen.

  2. LAAJENNA PÄIVITYSTÄ LINKILLÄ linkkaa omia, kollegoiden, ulkopuolisten tai median juttuja. Se lisää yhteisöllisyyttä, verkostoitumista ja näkyvyyttä. Myös itse päivitys vaikuttaa luotettavammalta, jos siinä viitataan johonkin muuhun lähteeseen.

  3. TÄGÄÄ TAHOT, JOITA PÄIVITYS KOSKETTAA mainitsemalla toisen sometilin @-merkkiä käyttäen, päivitys leviää laajemmin ja aiheuttaa herkemmin reaktioita ja keskustelua. Myös tämä lisää yhteisöllisyyttä, verkostoitumista ja näkyvyyttä.

  4. KÄYTÄ RELEVANTTEJA HÄSHTAGEJA (JA PAIKKAMERKINTÖJÄ!) aihetunnisteella päivitys saadaan liitettyä laajempaan aihepiiriin ja keskusteluun. Mieti häshtagit tarkasti, mikä sopii kaikista parhaiten tähän? Älä väännä väkisin ja jätä laittamatta, jos ei mikään sovi.

  5. KÄYTÄ KUVAA se on tutkittu fakta, että kuvalliset (tai videolliset! Etenkin Facebook rakastaa videoita) päivitykset saavat enemmän katselukertoja. Mieti aiheeseen/sen fiilikseen sopiva kuva, ja käytä mieluiten itse kuvattuja kuvia valmiiden nettipankkikuvien sijaan. 

  6. EMOJIT ELÄVÖITTÄVÄT emojit herättävät reaktioita, elävöittävät viestiä ja ovat nykyaikaisia. Niitä voi käyttää rohkeasti myös vakavien tai asiallisten asioiden äärellä.

Joka päivityksessä ei kaikkien kohtien tarvitse täyttyä, mutta ykkönen on tärkein. Psst: lista kannattaa ottaa ihan konkreettisesti näkyville päivitystä suunnitellessa – näin saa kätevästi tsekattua, mitä kaikkea pitikään muistaa.


Seuraavaa postaustamme odotellessa voitte miettiä yleisesti, mikä ihmisiä kiinnostaa? Kysymykseen on yksinkertainen vastaus, ja sitä käsitellään seuraavaksi. 😊


Avainsanoja: Someassari, muistilista