Parhaat kuvanmuokkaus applikaatiot + vinkit!

Kuvien muokkaaminen yrityksen somesisältöihin on ehdottoman tärkeää, jotta somen ja brändin ilme pysyy yhtenäisenä jokaisessa kanavassa. On olemassa monia ilmaisia ja maksullisia applikaatioita, joiden avulla saat kuvasi aina samalla filtterillä tai asetuksilla samannäköisiksi, mutta tässä on meidän lempparit (puhelimella):


1. Adobe Photoshop Express (ilmainen)

Ilmaisen ja helppokäyttöisen PS Expressin avulla pystyt muokkaamaan kuviasi monipuolisesti. Pystyt säätämään valotuksia, värejä, lisäämään tehosteita tai halutessasi käyttää valmiita filttereitä. Bonuksena applikaatiossa pystyy rakentamaan ja tallentamaan omia filttereitä.

2. Adobe Photoshop Lightroom (maksullinen)

Lightroomissa saat vinkkejä kuvanmuokkaukseen, pystyt tallentamaan ne Lightroomin omaan pilvipalveluun ja muokkaamaan kuviasi helposti sekä koneella että puhelimella. Pääset säätämään hyvinkin tarkasti kuvaa, korjaamaan pikkuvirheitä ja valitsemaan muokattavat alueet. Tämä applikaatio ei ole kaikista nopein, mutta on laajakäyttöinen.

3. PixelMator (maksullinen)

Tämä applikaatio on suunniteltu rajumpaan kuvanmuokkaukseen. Sillä voit kerros-kerrokselta muokata kuvia, sisältää graafisia elementtejä ja kloonata taustoja. PixelMator vaatii jo enemmän osaamista ja hieman tutustumista, jotta sen käyttö on sujuvaa. Applikaatio on saatavilla myös koneelle.

4. VSCO (maksuton)

Helppo, trendikäs ja vaatimaton applikaatio. VSCO on rajallisesti maksuton, eli halutessaan enemmän erilaisia muokkausvaihtoehtoja, on applikaation sisällä ostettavissa lisäpaketteja. Applikaatiolla on helppo muokata kuvia, sillä pääpainona siinä ovat vain filtterit. Valon, värin ja muiden osien säädöt ovat heikot, mutta filtterit ovat upeita ja niitä on paljon.

5. Facetune2 (maksuton)

Nimensä mukaisesti applikaatio on tarkoitettu kasvokuvien muokkaukseen. Sen avulla saat ihon pikkuvirheet muokattua helposti pois. Facetune 2 on myös osakseen maksuton, ja maksullisia lisäefektejä on paljon, mutta maksuttomalla versiolla pärjää jo pitkälle, jos ei vaadi paljoa. Vaikka applikaatio on tarkoitettu kasvokuville, voi sillä muokata muitakin kuvia: voit korostaa pimeitä kohtia, antaa sävyjä tiettyihin kohtiin tai piilottaa jotain esim. värittämällä. Miinuksena kuvat tallentuvat huonolaatuisina kameran rullaan.Käy kokeilemassa, mikä applikaatioista voisi sopia sinun tarpeisiisi parhaiten. Tsekkaa tästä myös vinkit kuinka onnistut varmasti nappaamaan parempia kuvia.

#someassari #primaq #markkinointitoimisto #kuvanmuokkaus #vinkkejä