Työharjoittelu Primaqilla: Mia

Moikka! Täällä kirjottelee Mia, opiskelen kolmatta vuotta liiketaloutta Laureassa ja tällä hetkellä oonkin opparia vaille valmis markkinoinnin tradenomi.Suoritin opintojeni toisen työharjoittelun Primaqilla. Harjoittelun tarkoituksena on muun muassa kehittää ja syventää omaa liiketoimintaosaamista, analysoida ja kehittää oman työn sisältöä ja organisaation toimintaa työyhteisön jäsenenä.

Hain Primaqille, koska mielikuva yrityksestä oli nykyaikainen, ammattimainen ja yhdessä tekemisen meininki välittyi. Uskoin, että Primaqilta löytyisi monipuolisia tehtäviä ja oppisin alasta ja käytännön työstä mahdollisimman paljon harjoittelun aikana.

Ensimmäisinä päivinä multa kyseltiin useasti, että mitkä tehtävät juuri mua kiinnostaa ja mitä haluaisin päästä vielä tekemään. Tuli heti todella tervetullut olo ja sellainen fiilis, että mun aikaisempaa osaamista ja kokemusta arvostettiin. Muntoiveita harjoittelulta kuunneltiin ja me tehtiin yhdessä mun työtehtävistä muntoiveiden mukaisia ja opintoja tukevia. Primaqilla kannustetaan kyllä sellaiseen itsenäiseen ajatteluun, että mitä juuri minä haluan työltäni.

Koska mun toiveena oli ”oppia mahdollisimman paljon kaikesta”, pääsinkin näkemään hyvin läheltä muun muassa, että miten meidän myyntiprosessi toimii, minkälaista someassarin työ on ja mitä kaikkea siinä välissä tapahtuu. Ensimmäisen viikon aikana pääsin mukaan meidän asiakkaan kuvauksiin ja varmaan jo kolmannella viikolla istuin asiakastapaamisessa. Käytiin me myös työmaalla kuvaamassa asiakkaalle kuvat ja järjestettiin meidän toimistolla asiakaskuvauksia. Tehtiin yhdessä myös katetuottolaskelmia ja mietittiin Primaqin tulevaisuutta. Tehtäviä oli siis kyllä monipuolisesti. Excelin pyörittelystä, tekstin tuottoon ja itse myyntityöhön! Mulla on itselläni aika vahva myynnillinen tausta ja tuntui luontevalta hypätä myyntiin mukaan. Myynnin lisäksi sosiaalisenmedian strategioiden suunnittelu ja tarjousten tekeminen tuli tutuksi harjoittelun aikana. Tämän lisäksi mulla oli yksi oma asiakas, jonka asioita ja somea hoidin.

Parasta Primaqilla on se, että työtä saa tehdä ja suunnitella itsenäisesti. Tukea ja apua saa kuitenkin aina, kun sitä tarvitsee! Ilmapiiri on toisia tukeva, töihin on kiva tulla ja sulla on aina koko tiimin tuki taustalla. Mulle palkitsevinta tässä työssä on se, että näkee oman kehityksen ja kädenjäljen asiakkaiden päivityksissä ja myös tietenkin myynnin tulokset tuo lisää motivaatiota työhön! Oonkin tosi iloinen siitä, että jo hieman ennen harjoittelun päättymistä pääsin allekirjoittamaan vakituisen työsopimuksen Primaqille ja jatkossa mun työnkuvaan kuuluu myynti, asiakaspalvelu ja sosiaalisen median strategioiden suunnittelu.

Sanoisin, että Primaq on työnantajana ja harjoittelupaikkana täydellinen sellaiselle oma-aloitteiselle tyypille, joka on avoin oppimaan. Primaqilla halutaan tukea jokaisen vahvuuksia ja yhdessä miettiä juuri se työnkuva, mikä sua kiinnostaa ja missä sä oot hyvä.

Hulluimmatkin ideat on tervetulleita! 🖤


-Mia Lind