Työharjoittelu Primaqilla: Aino

Heippa!


Täällä ruudun takana kirjoittelee Aino, pian valmistuva myyntityön koulutusohjelman opiskelija Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Suoritin mun viimeisen työharjoittelun Primaqilla tammikuu 2021 – maaliskuu 2021 välisenä aikana. Vaikka harjoittelu oli myynnin harjoittelu, pääsin kokemaan myös paljon kaikkea muuta!

Primaq oli mulle jo ennestään tuttu, sillä vuodesta 2017 oon työskennellyt satunnaisesti Primaqilla tapahtumatyöntekijänä. Yritys olikin vahvasti mielessä, kun aloitin opinnäytetyön kirjoittamisen keväällä 2020. Niinpä tiedustelin, olisko mahdollista kirjoittaa oppari toimeksiantona Primaqille. Olihan se, ja viime syksynä se tulikin valmiiksi – aiheena Primaqin brändimielikuvatutkimus.


Psst: tähän väliin Primaqin Paulan kommentti: Ainon opinnäytetyö onnistui niin nappiin – se toi meille konkreettista hyötyä ja kehitysehdotuksia, jotka on jo laitettu toteutukseen. Aino sai työstään vitosen (asteikolla 1-5), enkä yhtään ihmettele! 🖤

Kun oppari oli valmis, tuntui jotenkin luonnolliselta myös tulla työharjoitteluun Primaqille, kun tätä mahdollisuutta kerran tarjottiin. Somesta huokuu hyvin Primaqin rento ilmapiiri, joka houkutteli myös mua tulemaan harjoitteluun. Lisäksi sosiaalinen media kiinnosti kovasti ja koin, että tää ala on sellainen ’’tulevaisuuden ala’’.

Mun työharjoittelu Primaqilla oli tosi monipuolinen. Koska opiskelen myyntiä, kuului harjoitteluun olennaisesti myyntityö. En oo aikaisemmin tehnyt B2B-myyntiä enkä myyntiä muutenkaan hirveästi, joten oli kiva päästä kokemaan sitä myyjän arkea ja siihen liittyviä työtehtäviä, aina potentiaalisten asiakkaiden kontaktoinnista asiakastapaamisiin ja aloituspalavereihin asti. Sain tosi paljon varmuutta puhelintyöskentelyyn ja omaan myyntityöhön, samalla kumoten joitakin ennakkoluuloja, mitä mulla myyntityöstä oli.

Myyntijuttujen lisäksi sain heti alusta alkaen omia Someassari-asiakkaita, joiden sometileistä ja sisällöntuotannosta huolehdin. Tän lisäksi muun muassa osallistuin useisiin kuvauksiin, olin mukana suunnittelemassa asiakkaalle kotisivuja, roudailin iPadeja, osallistuin haastatteluprojektiin ja suunnittelin asiakkaan someen tietovisaa. Jokainen päivä oli erilainen ja oli ihan mahtavaa päästä kokemaan niin paljon kaikkea.


Ilmapiiri Primaqilla on ihan super: kaikki on tosi mukavia ja kannustaa ja auttaa toisiaan. Täällä on tosi kiva fiilis ja mikä parasta, töihin meneminen ei ärsytä yhtään! Primaq on just niin energinen ja hyväntuulinen, miltä se meininki somessakin näyttää. Lisäksi työ on tosi mielekästä ja nautin etenkin siitä, kun saan ideoida asiakkaalle somesisältöjä.


Opin työharjoittelun aikana paljon myynnistä, markkinoinnista ja sosiaalisesta mediasta. Parasta työharjoittelussa olikin juuri sen monipuolisuus. Nyt matka jatkuu Primaqilla, sosiaalisen median sisällöntuottajan hommiin intensiivisemmin keskittyen. 🖤