Työharjoittelu Primaqilla: Jonna

Heippa! Täällä kirjoittelee tällä kertaa Jonna, myyntiin ja markkinointiin suuntautunut liiketalouden opiskelija ja pian opparia vaille valmis Tradenomi. Vuoden alussa mun elämä sai pienen muutoksen, kun muutin Tampereelta mulle entuudestaan tuntemattomaan kaupunkiin Espooseen ja aloitin työharjoittelun Primaqilla. Vaikka kaupunki ei ollut mulle entuudestaan tuttu, niin Primaq otti mut niin hyvin vastaan, että pian alkoi Espookin tuntua kodilta. 🖤

Alun perin kuulin Primaqista mun ystävältäni. Aloin tutkimaan somea ja sain Primaqista tosi positiivisen kuvan. Juurikin se tekemisen meininki ja energinen asenne välittyivät! Primaq teki muhun vaikutuksen – halusin tähän porukkaan mukaan!


Heti ensimmäisestä päivästä alkaen välittyi se sama Primaq-henki, mikä välittyi somestakin. Tunnelma oli energinen, iloinen ja lämmin. Ensimmäiset kysymykset, joihin sain vastata olikin: mistä minä olen kiinnostunut ja mitä minä haluaisin päästä harjoittelun aikana tekemään?


Halusin olla mukana mahdollisimman monipuolisesti eri jutuissa, mutta ennen kaikkea halusin oppia sosiaalisesta mediasta ja sisällöntuotosta. Sain jo heti ensimmäisellä viikolla ekan oman asiakkaan ja pääsin mukaan aloituspalaveriin. Seuraavaksi sainkin tehdä asiakkaalle somesuunnitelman, kirjoitella ensimmäisiä postauksia valmiiksi sekä suunnitella, millaisia kuvia tulisimme asiakkaalle someen ottamaan ja tietenkin pääsin mukaan myös itse kuvauksiin – siitä se sitten lähti. Asiakkaita sai aina sitä mukaan, kun oli valmis niitä ottamaan. Uusia asiakkaita mulle tulikin pikkuhiljaa lisää, kun työ alkoi tulla tutummaksi!


Huomasin, kuinka sisällöntuotto alkoi tuntumaan omalta jutulta ja kuinka pidän kaikesta siihen liittyvästä. Aika kuluu töiden parissa usein turhankin nopeasti. Erityisesti pidän kaikista visuaalisista hommista. Somen tekemisessä onkin huippua se, kun näkee oman työnsä tuloksen. Tekstintuottokin on erittäin hauskaa puuhaa. Olen kiinnostunut myös kuvaamisesta ja sitä pääsinkin harjoittelemaan myös harkan aikana!


Eikä tässä vielä kaikki! Vaikka toimin pääsääntöisesti sisällöntuottajana, pääsin mukaan myös moniin kiinnostaviin projekteihin – muun muassa suunnittelemaan webinaaria, kehittämään verkkosivuja, suunnittelemaan yrityksen brändi-ilmettä ja logoa sekä olemaan mukana useissa eri kuvaksissa. Ehdottomasti parasta tässä työssä onkin sen monipuolisuus. Pääsin kokemaan ja näkemään laajasti eri juttuja ja juuri sitä, mistä olen itse kiinnostunut.

Mikä parasta, tiimihenki on ihan huippu! Vaikka vastuuta sai jo heti töiden alussa, niin koko tiimi oli tukena taustalla ja apua sai aina keneltä tahansa kysyttäessä. Opin tältä porukalta niin paljon ja täällä todella välittyi yhdessä tekemisen meininki.


Primaq antaa loistavan mahdollisuuden kehittyä alan asiantuntijaksi ja päästä tekemään juuri sitä, mistä tykkää. Suosittelisin ehdottomasti harjoittelua Primaqilla myös muillekin. Harjoittelu antoi paljon, ja työ varmasti jatkossa sitäkin enemmän. Ihan huippua jatkaa tässä porukassa sisällöntuottajana! 🖤