Videoiden maksimipituudet somessa 2022

Joko olet ottanut haltuun sosiaalisen median kuvakoot vuodelle 2022? Toivottavasti,

sillä nyt on aika katsoa, millaisia muutoksia vuosi 2022 on tuonut videoiden maksimipituuksiin. Jos sosiaalisen median jatkuvat muutokset rassaavat sinua, meillä on hyviä uutisia – videoiden maksimipituuksiin niitä ei ole juurikaan tullut. Muutamia pieniä muutoksia on kuitenkin tehty, joten kannattaa vilkaista tämä teksti läpi.

Aivan kuten kuvakokojakin käsittelevässä kirjoituksessa, kasasimme tälläkin kertaa yhteen ohjeistukset kuudesta eri somekanavasta: Facebookista, Instagramista, LinkedInistä, YouTubesta, Twitteristä ja Pinterestistä. Ja hei, koska nyt puhutaan videoista, niin totta kai sisällytimme mukaan myös TikTokin ‒ linnan, jossa videosisällöntuotannon aateliset tätä nykyä majailevat.

Listatut pituudet ovat kunkin kanavan ilmoittamat maksimipituudet (ja joissakin tapauksissa myös minimipituudet) erityyppisille, yleisimmin käytetyille videojulkaisumuodoille.


Facebook

Videojulkaisu: 240 min

In-stream videot: 5 s ‒ 10 min

Story: 20 s / 26 s


Huomioi nämä: Storyn maksimipituus vaihtelee sen mukaan, kuvaatko videon sovelluksessa (20 s) vai lisäätkö jo aikaisemmin kuvatun videon (26 s). Oletko muuten huomannut, että Facebook on alkuvuodesta poistanut mahdollisuuden lisätä profiilivideon?


Vinkki: Kiinnitä huomio nopeasti. Vaikka Facebook mahdollistaakin todella pitkien videosisältöjen lisäämisen, kannattaa kuitenkin miettiä kahdesti ‒ vai kuinka monta kertaa sinä olet katsonut noin niin kuin muuten vaan Facebookissa vastaan tulleen neljän tunnin mittaisen videon? Katsojamäärien maksimoimiseksi Facebook itse suosittelee pidempien videoiden (esim. jaksoihin jaetut ohjelmat ja livestriimit) pituuksiksi yli kolme minuuttia, kun taas lyhyempien videoiden (esim. ilmoitukset ja mainokset) pituuksiksi alle minuutin – mielellään maksimissaan 15 sekuntia. Mitä lyhyempi video on, sitä enemmän kokonaisia katselukertoja se saa.Instagram

Videojulkaisu: 3‒60 s

IGTV: 15 s ‒ 10 min


Story: 15 s

Reels: 30 s

Live: 60 min

Mainosvideo syötteessä: 3‒60 s

Mainosvideo storyssa: 15 s


Huomioi nämä: Mikäli sinulla on verifioitu Instagram-tili eli se sininen täppä nimimerkin vieressä, tai tarpeeksi paljon seuraajia, voit julkaista jopa 60 minuutin mittaisia IGTV-videoita.


Vinkki: Saat IGTV-videot halutessasi näkymään syötteeseen sekä profiiliisi valitsemalla videota julkaistessasi kohdan ”julkaise esikatselu”. Voit myös julkaista pidempiä storyvideoita, mutta Instagram jakaa ne tällöin automaattisesti 15 sekunnin pätkiin.LinkedIn

Videojulkaisu: 3 s ‒ 10 min

Mainosvideo: 3 s ‒ 30 min


Vinkki: Vaikka voitkin ladata jopa 30 minuutin pituisen mainosvideon, ole kiltti ja älä tee sitä. Toimivimmat mainosvideot ovat nimittäin tyypillisesti maksimissaan 15 sekunnin pituisia.


YouTube

Videojulkaisu: 15 min / 12 h


Huomioi nämä: YouTubeen julkaistavien videoiden maksimipituus riippuu siitä, oletko vahvistanut YouTube-kanavasi tai Google-tilisi. Vahvistamattomat tilit voivat julkaista maksimissaan vain 15 minuutin pituisia videoita.


Vinkki: Oletko koskaan harkinnut videomainontaa YouTubessa? YouTubessa on eri pituisia ja eri periaatteilla toimivia videomainosformaatteja, joihin voit tutustua esimerkiksi täällä.


Twitter

Videojulkaisu: 2min 20s


Vinkki: Voit halutessasi ladata Twitteriin myös pidemmän videon ja leikata siitä haluamasi pätkän ennen sen julkaisua.


Pinterest

Videojulkaisu: 4 s ‒ 15 min

Mainosvideo: 4 s ‒ 15 min


Vinkki: Vaikka Pinterest mahdollistaakin pidempien videoiden lataamisen, suosittelee Pinterest orgaanisen sisällön videopituudeksi 15‒60 sekuntia, kun taas videomainoksissa paras kesto on 6‒15 sekuntia.


TikTok

Julkaisu: 5 s ‒ 3 min

Mainosvideo: 60 s


Vinkki: Kuten muissakin kanavissa, myös TikTokissa kannattaa kiinnittää huomiota videon pituuteen – katselijan huomio pitää kiinnittää ensimmäisten sekuntien aikana. Mainosvideoiden pituudeksi TikTok suosittelee 9‒15 sekuntia.Loppuun vielä muutama ”very nice to know”

🖤 Lyhyet videot toimivat usein kaikista parhaiten ja ne saavat eniten kokonaisia katselukertoja.

🖤 Suurin osa somekanavien videoista, erityisesti Facebookissa ja Pinterestissä, katsotaan ilman ääniä, joten videoihin kannattaa lisätä tekstiä.

🖤 Videoiden määrä on kasvussa kaikissa somekanavissa, joten jos haluat päästä algoritmien suosioon, suosi videoita.

🖤 Videoiden pituusrajoituksien lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös tuettuihin videotiedostomuotoihin sekä videoiden suosituskuvasuhteisiin ‒ ja kuten olemmekin jo tottuneet, nämä ovat usein erilaiset eri kanavissa.

🖤 Jokaisella somekanavalla on pituusrajoitusten lisäksi myös suosituspituudet videoille. Sisältö ja laatu ovat kuitenkin aina avainasemassa, eli pelkkä ”oikeankokoinen” video ei yksinään vielä riitä.

🖤 Jos et ole vielä TikTokissa – nyt on oikea hetki: tutustu tarjoamaamme TikTok videot ja markkinointi -palveluun.