top of page

Kolme vuotta, kolme titteliä – Nina Varpeniuksesta Primaqin Digital Marketing StrategistNina Varpenius

Vuonna 2020 Primaqilla aloittanut Nina Varpenius on malliesimerkki siitä, kuinka kova työ, ammattitaito sekä intohimo vievät pitkälle. Kanssamme kasvanut Nina on kauppatieteiden maisteri, kekseliäs sanataituri, vaasalainen vahvistuksemme sekä nyt myös Primaqin Digital Marketing Strategist!


Päästäkseen nykyhetkeen, on aloitettava ihan alusta. Siispä palataan syksyyn 2020, jolloin Primaqille rekrytoitiin ryhmä sosiaalisen median sisällöntuottajia. Töissä aloitti viisi intohimoista nuorta lupausta ja Nina Varpenius oli yksi heistä.


Social Media Content Creator -nimikkeellä Primaqilla aloittaneen Ninan päivittäisiin työtehtäviin kuului jo heti ensimmäisestä päivästään lähtien monipuolista sosiaalisen median sisältöjen tuottamista eri asiakkaille.


“Minulla oli tuohon aikaan vielä kauppatieteiden maisterin opinnot kesken, joten aloitin tekemään sosiaalisen median sisällöntuotantoa osa-aikaisesti opintojen ohella. Opintojen pikkuhiljaa valmistuessa kasvatin työtunteja, ja sitten kun gradu oli keväällä 2021 saatu pakettiin, aloitin sosiaalisen median sisällöntuotannon lisäksi kirjoittamaan tekstejä Primaqin blogiin”.

Hyppy uusiin saappaisiin

Kun Ninan ensimmäinen vuosi Primaqilla alkoi tulla päätökseensä, oltiin suurien muutosten edessä. Primaq käänsi työskentelystrategiansa aivan päälaelleen ja vuoden 2021 loppupuolella päädyttiin siihen, että itsenäisempi työskentelytapa vaihtuisi tiimiajatteluun.

Kun puhelin soi ja Ninalta kysyttiin kiinnostaako uusi askel uralla ja hyppy tiiminvetäjän saappaisiin, oli vastaus helppo: “En epäröinyt hetkeäkään, vaan otin uuden haasteen vastaan empimättä!”.

Vuosi 2022 oli monilta osin vauhdikas, kun sekä itse yritys että koko henkilöstö oli uuden edessä. “Ajoittain oli raskasta, mutta oli se myös todella opettavainen ja kaikella tavalla tarpeellinen vuosi”, Nina summaa.

Uuden uraharppauksen myötä Ninan työnkuvassa paljon pysyi samana, mutta myös moni asia muuttui:


“Tiiminvetäjän perusarki oli paljon sitä tiimin päivittäisen tekemisen suunnittelua ja organisointia, laadunvalvontaa, ongelmienratkaisua, opastamista ja tsemppaamista. Lisäksi tulkitsin online-analytiikkaa ja koostin sen pohjalta raportteja asiakkaille, sillä tekemistä haluttiin viedä entistäkin tuloksellisempaan suuntaan”.

Uusi vuosi, uudet kujeet

Kuten Ninan työuralla on ollut tapana, niin tälläkin kertaa tuli uusi vuosi ja uudet kujeet, kun helmikuussa 2023 Nina aloitti Primaqilla Digital Marketing Strategistin roolissa.

“Olen tässä viimeisten miltei kolmen vuoden aikana Primaqilla nähnyt ja tehnyt aivan hirveästi, ja on aivan uskomatonta millaisen kehityskaaren sekä Primaq että minä itse, ollaan käyty. Ihmisen työurallahan pari vuotta on loppujen lopuksi aivan äärimmäisen lyhyt aika ja koen olevani todella etuoikeutettu, kun olen päässyt ihan lähietäisyydeltä paitsi seuraamaan tämmöistä kasvutarinaa, mutta olemaan myös itse osa sitä”.

Jatkossa Nina tulee keskittymään kokonaisvaltaisesti Primaqin markkinointiin sekä kouluttamaan ja opastamaan Primaqin henkilöstöä nimenomaan mainonnan suhteen.

“Koen, että en pystyisi tekemään nykyistä työtäni yhtä hyvin, jos en olisi tätä ennen toiminut noissa aiemmissa rooleissa. Lisäksi tässä nykyisessä roolissa pääsen oikeasti hyödyntämään kunnolla vahvuuksiani. Koulutustaustani myötä minulla on paljon osaamista nimenomaan siitä strategisesta ja teoreettisesta näkökulmasta ja Primaqilla kuljetun matkan myötä monipuolista kokemusta käytännön tekemisestä”.


“Ennen Primaqia en ikinä osannut vastata kysymykseen “Mitä sä haluat tehdä isona?”, mutta nyt osaan. Mä haluan tehdä just tätä.”

Comments


bottom of page